Selvstændig og autentisk ferie i Catalonien
 
Søg efter feriebolig
Antal personer
Pool:
Start:
End:
Nyhedsbrev
Tilmeld dig vores nyhedsbrev her
*Email:
 
* Skal udfyldes
Regionens aktiviteter

Catalonien er en region i Spanien, der byder på et utal af aktivitets muligheder til alle aldersgrupper. Besøg vores aktivitetskatalog og få det bedste ud af din ferie!

Ansvarlig Turisme

Living local er en fin mulighed for at benytte "Ansvarlig Turisme", idet den støtter den lokale landbefolkning i Catalonien, Spanien og dermed bevarer de traditionelle leveformer. Renoveringen af de smukke landhuse, med en betydelig respekt for historien, stopper udvidelsen af masseturismen og hjælper med at bevare den fantastisk smukke natur, landbefolkningen, dyrelivet og de kulturhistoriske landboliger i det spanske bondeland.  

Store feriehuse

Vi råder over et stort udvalg af ferieboliger i Catalonien, Spanien for større grupper, hvilket skaber muligheden for at få en uforglemmelig ferie med flere generationer eller venner.

SYDENS FERIEHUSE
Nansensgade 53
DK-1366 København K
Tel: (+45) 50 56 76 24
Tel: (+45) 31 33 87 30
Tel: (+45) 33 33 92 33
www.sydensferiehuse.dk
info@sydensferiehuse.dk

VIN & CAVA

Vinruten

Catalonien er Spaniens førende producent af kvalitetsvine og et af de vigtigste vinproducerende områder i Europa. Vin har været et betydeligt træk i landskabet siden oldtiden. Catalonien har elleve oprindelsesbetegnelser: MÅ Alella, DO Catalunya, DO Conca de Barberà, DO Costers del Segre, MÅ Empordà-Costa Brava, DO Montsant, DO Penedès, DO Pla de Bages, DO Priorat, DO Tarragona og DO Terra Alta. Hvis du ønsker at vide mere om den spændende verden af ​​catalansk vindyrkning og vinfremstilling, bør du tage en tur rundt til byer og landsbyer, vingårde og de specialiserede institutioner og museer, der findes i hele Catalonien.

Et land, tolv oprindelsesbetegnelser.

• På nuværende tidspunkt er der tolv beskyttede oprindelsesbetegnelser for catalansk vin, hvoraf nogle er små, mens andre krydser amtslinjer. De første ti er: Penedès DO, Pla de Bages DO, Alella DO, Priorat DOQ, Montsant DO, Conca de Barberà DO, Tarragona DO, Terra Alta DO, Costers del Segre DO, og Empordà-Costa Brava DO..

• Den 11. oprindelsesbetegnelse er Cava DO, som vil blive behandlet særskilt, på grund af den betydning, Cava har erhvervet i de seneste par år. Det sidste DO, er Catalunya DO, der dækker hele Catalonien. INCAVI, det catalanske Institut for vinstokke og vin, er en organisation, registreret hos departementet for landbrug, kvæghold og fiskeri i den catalanske regering (Generalitat de Catalunya), styrer og administrerer systemet til beskyttelse af kvalitetsvine, samt eksperimenter i områderne vinavl og ønologi og afholder kurser for professionelle i sektoren samt markedsføring af produkter.

• Gennem årene har produktion, udvikling og markedsføring af catalanske vinavl og produkter givet dem en førende position på de internationale markeder. I dag er Catalonien Spaniens største producent af kvalitetsvin, med 180 millioner solgte flasker årligt. Branchen beskæftiger cirka 22.000 mennesker, har mere end 400 vingårde, og er den tredje vigtigste sektor i det catalanske landbrug.

• De traditionelle druesorter til unge vine, fra den sidste årgang, er Chardonnay, White Sauvignon og Macabeu, for hvidvin, og Tempranillo (Ull de llebre) for røde vine. Crianza vine er fyldige vine, som er blevet modnet i egetræsfade. Gran Reserva kommer fra de bedste årgange, og normalt modnet i flere år i fadene.

Penedes

På mange vinfremstillingscentre i Penedès kan besøgende lære mere om hvad der sker med druerne fra ankomsten til vingården til den endelige vin. Mange af disse centre ligger på vin-og Cava ruterne, et netværk af ruter, som er udarbejdet i forbindelse med et projekt i Alt Penedès Consortium til fremme af turisme. Andre valgmuligheder omfatter ophold på gårde eller godser med vinfremstilling eller besøg på de to informationscentre, der er i området: Vinfremstillingsværkstedet (l'Aula de la Vinya i el VI) i Sant Pere Molanta, og Vin Museet (Museu del VI) i Vilafranca del Penedès.

Pla de Bages og Alella

Der er områder ud over El Penedès, der har stærke traditioner for vinfremstilling. Et godt eksempel er El Pla de Bages, som har vundet internationale priser i de seneste år. Der er vingårde, der tilbyder ture, såsom Celler Cooperatiu d'Artes og vingårdene, Masies d'Avinyó, Santa Maria d'Horta d'Avinyó, og Jaume Andreu vingården. En tur gennem området vil også vise de besøgende de gamle vingårdshytter - små, simple stenbygninger, der blev brugt af de lokale bønder til at opbevare deres værktøjer. Det administrative hovedkvarter for DO reguleringsrådet ligger i Casa de la Culla i Manresa, en gammel gård, hvor der tilige bydes på vinsmagning. Mareseme er hjemsted for Alella DO, den mindste DO område i Catalonien. Can Magarola huset i Alella er det administrative hovedkvarter for DO og huser også et vinmuseum.

Vin og Cava show

I 1980 holdt den catalanske Institut for Vines og vin (Institut Català de la Vinya i el Vi) det første catalanske Vin og Cava Festival, og det er nu blevet en af ​​de traditionelle aktiviteter i Barcelonas Festa Major festival, der afholdes i september måned . Dette arrangement er et af ​​de vigtigste for vinentusiaster, men det er ikke det eneste. Andre, der afholdes i Catalonien omfatter vinhøstfestivaler i Sitges og Bellmunt de Priorat, vinfestivaler i Alella og Batea, samt vin og Cava shows i L'Empordà og Falset.

Priorat og Montsant

De vine fra Priorat DOQ (beskyttet oprindelsesbetegnelse) og Montsant DO er i stigende grad velkendte, og deres omdømme og kvalitet har allerede sat deres præg i udlandet. Vineksperter fra hele verden kommer på besøg for at finde årsagen til deres høje kvalitet. På en tur gennem Priorat DOQ er et must-see Cartoixa d'Scala Dei ruinerne ved foden af ​​Montsant bjergkæden. I Montsant DO, der er en del af El Priorat og La Ribera d'Ebre, kan stærkt anbefales et besøg på Capçanes vingården, hvor der blandt andet laves kosher vin af høj kvalitet i overensstemmelse med jødisk tradition. Priorat turistbureauet tilbyder besøg på tretten vingårde, der tilhører de to oprindelsesbetegnelser.

Conca de Barbera, Terra Alta & Tarragona

Naboerne til El Priorat, Conca de Barberà, Terra Alta og Tarragona Dos, dækker et stort område af Tarragona. Historie og traditioner i alle tre områder er tæt forbundet med vin og  der er mulighed for besøg på en bred vifte af vingårde, især de modernistiske vingårde bygget af arkitekten César Martinell. Flere kooperativer oprettet i begyndelsen af ​​det 20. århundrede i La Conca de Barberà har vingårde af denne type, såsom Pira, Montblanc, Barbera de la Conca og Rocafort de Queralt kooperativerne. Lige mod syd ligger Tarragona DO, hvor man kan besøge Muller vingård i Reus og Tous Andreu vingård i Pont d'Armentera tæt på Santes Creus kloster. Ligeledes i nærheden er Celler de Nulles, en vingård bygget af Cesar Martinell, samt Granja Montalà Wine Museum i Valls. Endelig er der Terra Alta bestående af sytten kommuner hvori hovedstaden, Gandesa, har en ledende rolle. Faktisk er det i Gandesa, at man kan besøge en modernistisk vingård også bygget af modernistiske arkitekt César Martinell. Den samme arkitekt har designet Pinell de Brai ko-operativet med øgenavnet "vinkatedralen".

Costers Del Segra

En oprindelsesbetegnelse svarer sædvanligvis til en afgrænset del af et territorialt område. Men dette er ikke tilfældet for Costers del Segre, som omfatter hele provinsen Lleida og er opdelt i seks underzoner, der strækker sig fra Artesa de Segre til El Pallars Jussà. Derfor er det en bred vifte af vine der produceres i de forskellige vingårde, såsom Castell del Remei, der tilbyder guidede ture, og Raimat hvor en vinhøstfest afholdes hvert år i september.

Empordá - Costa Brava

Nordøst for Girona ligger Empordà Costa-Brava med 5.600 hektar vinmarker. Historisk var produktionen centreret omkring den antikke græske by Empúries, som arvede metoder til vindyrkning og vinfremstilling fra dets oprindelige indbyggere. Der er flere vingårde i området, og en af ​​de mest
traditionelle og berømte er på Castell de Perelada. Til hvidvine dyrkes sorter af Grenache, Macabeu, xarel · LO og Chardonnay druer. Den mest udbredte sort til rødvin er Carinyena, men senere bliver også Grenache, har ull de llebre (Tempranillo), Cabernet Sauvignon og Merlot meget vigtige.

Cava

Med sin egen DO, sættes oprindelsen af ​​Cava i forbindelse med den blomstrende catalanske vinavl i midten af ​​det 19. århundrede. Dets produktionsområde omfatter 160 byer. El Penedès distriktet  bidrager med mere end 95% af den samlede produktion med centrum i byen Sant Sadurni d'Anoia, der står for mere end 75% af de næsten 200 millioner flasker, der produceres årligt. De første flasker kom ud i 1872, og i 1972 etableredes Rådet for regulering af mousserende vin, Regulatory, der i 1993 følges op af det første Cava Regulatory Råd. En god måde at finde ud af, hvordan Cava er lavet, er at besøge et af ​​de mange produktionsanlæg.

Historie

Cava produktion har en lang historie i dette område. Faktisk sættes oprindelsen af ​​Cava i forbindelse med den blomstrende catalanske vinavl i midten af ​​det 19. århundrede og med den berømmelse, som champagnen fik i slutningen af ​​det 18. århundrede. Louis Pasteurs mikrobiologiske forskning på vin muliggjorde kontrol af den anden gæring i flasken, og opfindelsen af ​​korkprop betød, at man kunne undgå at miste de bobler, vin producerer. Dette markerede fødslen af ​​den traditionelle eller champenoise metode. I løbet af det 19. århundrede begyndte en række familier i Sant Sadurni d'Anoia at forske i denne nye produktionsteknik og anvendte den til produkter i regionen. Baseret på forskning og forsøg udført i samarbejde med det prestigefyldte Institut Agrícola Català (det catalanske landbrugsinstitut) i Sant Isidre, besluttede man at producere på grundlag af indfødte hvide druesorter. I 1872 producerede Josep Raventós i den historiske Codorniu virksomhed de første 3.000 flasker Cava ved hjælp af anden gæring på flasken. Hans søn og arving, Manuel Raventós påbegyndte udvidelse og konsolidering af virksomheden. På samme tid begyndte også andre producenter i byen at lave Cava og gjorde Sant Sadurni til nervecentret for ​​Cava industrien. I løbet af 1920'erne, fik Cava fodfæste på det spanske marked, og tog i løbet af 1960'erne et stort spring fremad  og  med stigende international afsætning i 1980'erne. I dag er det en af ​​de mest dynamiske vinavl-sektorer i Catalonien, med en årlig produktion på mere end 200 millioner flasker.

Sant Sadurni d'Anoia
Hvis Vilafranca er vin-hovedstaden i området, er Sant Sadurni d'Anoia  Cava-hovedstaden. Her og i hele El Penedès, er en stor del af jorden furet af vinmarker. De vingårde, eller Cava-produktionscentre, der er strøet ud over landskabet giver den besøgende mulighed for at få insider-viden om, hvad der sker med druerne fra ankomst til vingården til presning, lagring i kældre og den endelige påfyldning på flaske. Men i Sant Sadurni d'Anoia er et besøg i Codorniu vingården et must. Den består af en bygning, bygget af den modernistiske arkitekt Puig i Cadafalch, og har 26 km underjordiske kældre hvoraf kun en lille del er åben for offentligheden. Et turist mini-tog følger en rute, der omfatter et besøg på et museum med presser, tønder og værktøjer, der anvendtes i  vingårdens lange historie. man kan i Sant Sadurni også se andre vingårde som Freixenet, Torelló, Raventós jeg Blanc og Gramona. Før du forlader byen, er det en god ide at tage en spadseretur gennem centrum for at se de fascinerende eksempler på modernistisk arkitektur, såsom huse designet af modernistiske arkitekt Lluis M. Güell og Santacana Roig lagrene, bygget af Domènech Boada, et eksempel på modernismens anvendelse til industrielle bygninger.

Cava Ruten

Ruterne, der er afmærket Alt Penedès Consortium for fremme af turisme, kaldet Vin og Cava ruter, gør det nemt at besøge andre vingårde i amtet. Seks af dem kan følges i bil og til fods gennem nogle af kommunerne i amtet og fører forbi deres mest symbolske vingårde, byer og monumenter. Den syvende køres med en turistbus, som afgår fra Lavern busstation. Ruterne går gennem vinmarker, især dem der indeholder Pansa Blanca (xarel · LO) samt Parellada og Macabeo sorter, som er dem, der bruges til at lave Cava, og også til forskellige vingårde som Giro Ribot, Llopart, Rovellats, Canals Canals, Eudald Massana Noya, Nadal og Alsina & Sarda der arrangerer guidede ture.

Besøg venligst vores udvalg af ferieboliger på www.sydensferiehuse.dk  eller tag kontakt for yderligere information på info@sydensferiehuse.dk