Selvstændig og autentisk ferie i Catalonien
 
Søg efter feriebolig
Antal personer
Pool:
Start:
End:
Nyhedsbrev
Tilmeld dig vores nyhedsbrev her
*Email:
 
* Skal udfyldes
Regionens aktiviteter

Catalonien er en region i Spanien, der byder på et utal af aktivitets muligheder til alle aldersgrupper. Besøg vores aktivitetskatalog og få det bedste ud af din ferie!

Ansvarlig Turisme

Living local er en fin mulighed for at benytte "Ansvarlig Turisme", idet den støtter den lokale landbefolkning i Catalonien, Spanien og dermed bevarer de traditionelle leveformer. Renoveringen af de smukke landhuse, med en betydelig respekt for historien, stopper udvidelsen af masseturismen og hjælper med at bevare den fantastisk smukke natur, landbefolkningen, dyrelivet og de kulturhistoriske landboliger i det spanske bondeland.  

Store feriehuse

Vi råder over et stort udvalg af ferieboliger i Catalonien, Spanien for større grupper, hvilket skaber muligheden for at få en uforglemmelig ferie med flere generationer eller venner.

SYDENS FERIEHUSE
Nansensgade 53
DK-1366 København K
Tel: (+45) 50 56 76 24
Tel: (+45) 31 33 87 30
Tel: (+45) 33 33 92 33
www.sydensferiehuse.dk
info@sydensferiehuse.dk

MUSEER

Museer

Om at se på kunst

De store kunstneriske rigdomme i Catalonien har brug for rum, der gør det muligt for værker, kunstnere og perioder at blive præsenteret på en attraktiv og lærerig måde: vigtige nationale museer og fonde oprettet af de førende kunstnere i det 20. århundrede og tematiske samlinger er alle et besøg værd på grund af kvaliteten af ​​de udstillede værker og deres innovative museologiske tilgange.

De fleste af disse museer organiserer guidede besøg, lydbånd, aktiviteter for skolebørn, aftenbesøg, workshops, foredrag og koncerter for at øge offentlighedens kendskab til deres samlinger.

Barcelona

• · Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC)
Har til huse i Palau Nacional på Montjuïc. De MNAC Kollektionerne spænder over en periode på tusind år med katalansk, spansk og europæisk kunst fra det 11. til de 20. århundrede. Museets samling af romansk kunst er en unik udstilling af vægmaleri ulig nogen anden i verden på grund af mængden og kvaliteten af ​​arbejdet samt udstillingens indretning, som delvis gengiver formen på de kirker og eremitboliger hvorfra malerierne blev taget. Samlingen  af gotisk kunst består hovedsageligt af catalanske værker fra det 13. til det 15. århundrede. Desuden vises renæssance og barok samlinger, Cambó og Thyssen-Bornemisza samlingerne, samt en samling af moderne kunst, bl.a. med modernistiske og Noucentista arbejder fra 1850 til 1930.

• · Museu d'Art Contemporani de Barcelona (MACBA)
Dette er en af ​​de vigtigste centre for avantgarde kunsten i landet. Samlingen af moderne kunst omfatter værker af Tàpies og Uclés, Francesc Torres, Saura og Oteiza. Bygningen blev tegnet af arkitekten Richard Meier. Interiøret og lyset der falder ind gennem gallerier og store ovenlys skaber en speciel stemning. Åbningen af ​​MACBA var et afgørende skridt i byfornyelsen i Raval kvarteret.

• · Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB)
Beliggende i den tidligere Casa de la Caritat, som er blevet omdannet til museum. Dette er, som det første center i Europa, oprettet udelukkende med det formål at studere byer som drivkræfter for kunstneriske, sociologiske og urbane aktiviteter. Ud over sit udstillingesprogram, er CCCB et mødested for musik, dans, kurser, debatter og konferencer


• · La Pedrera (Casa Milà)
Denne bygning, som huser Fundació Caixa de Catalunya i Barcelona, ​​er en af ​​de mest interessante bygninger i byen og et af ​​Gaudís mest typiske værker. Særligt imponerende er smedejernsarbejdet i indgangen, de to gårde, Espai Gaudí (på loftet og på taget), og den periodetypiske lejlighed. Fonden har også lokaler til midlertidige udstillinger og et auditorium.

• · Fundació Joan Miró
Et center for forskning i, udstilling af og eksperimenter med moderne kunst blev oprettet af Joan Miró. Der udstilles værker fra alle Mirós perioder, samt samling af moderne kunst dedikeret til Joan Miró, omfattende værker af Max Ernst, Tàpies, Duchamp, Matisse og andre.

• · Fundació Antoni Tàpies
Oprettet af kunstneren selv til at fremme forskning og formidling af moderne kunst og samtidskunst, og har til huse i en bygning tegnet af den Modernistiske arkitekt Domènech i Montaner. Fonden arrangerer udstillinger af moderne og nutidig kunst og kulturelle aktiviteter. Værkerne ejes af museet udgør en af ​​de mest komplette samlinger af arbejder af Tàpies.

• Mies van der Rohe Pavelló
Beliggende i Montjuïc Park, er denne karakteristiske bygning af arkitekten Ludwig Mies van der Rohe et af det 20. århundredes arkitektoniske mesterværker.

• · Fundació Vila Casas
Espai VolART udstillingsområdet, der ligger i en modernistisk bygning, arrangerer midlertidige udstillinger af instituttets medlemmer og Joan Brossa samlingen samt begivenheder i auditoriet.

Costa del Maresme

• · Fundació Palau i Caldes d'Estrac.
Museet, der blev indviet i maj 2003, udstiller en kunstsamling skænket af Josep Palau i Fabre (betragtes som en af ​​de mest prestigefyldte specialister i sin personlige ven, Pablo Picassos liv og værker) samt som hans arkiv og bibliotek. Den mest bemærkelsesværdige del af den permanente samling er hallen, der er dedikeret udelukkende til Picasso, med omkring 50 værker af kunstneren, herunder tegninger, malerier, stik og litografier

 

Costa Brava

• · Museu d'Art de Girona hartil huse i det tidligere biskoppelige palads.
Udstillede værker spænder over perioden fra den romanske tid til det 20. århundrede. Den mest imponerende del er helliget middelalderlig kunst: romanske kalkmalerier fra kirker i Pyrenæerne, gotiske altertavler og glasmagerens bord (14. årh.), der anvendes under fremstillingen af ​​de farvede vinduer i domkirken. Udstillingen salen med det 20. århundredes kunst omfatter værker af Martí Alsina, Vayreda og Rusinol.

• · Fundació Museu del Cinema - Col · Leccio Tomas Mallol i Girona.
En rejse gennem 500 års billedhistorie illustreret ved en af ​​de mest berømte samlinger af spillefilm og præ-kinematografisk udstyr i Europa, bestående af omkring 20.000 stykker, og den ældste er fra det 17. århundrede, og den seneste fra 1970. Museets Institut for Studier fremmer forskning og specialviden på området samt billed- og biografteknik.

• · Fundació Gala-Salvador Dalí.
Består af tre museer, alle på Costa Brava: Castell de Púbol, instituttets centrale kontorer. Her udstilles malerier og tegninger, som Dalí gav til Gala, samt en samling af personlige ejendele. Teatre-Museu Dali i Figueres giver et bredt overblik over Salvador Dalí’s karriere. Hele museet er tegnet af kunstneren selv med det formål at nedsænke den besøgende i den Dali’ske verden. Casa-Museu Salvador Dalí i Portlligat viser malerens atelier,bibliotek og værelser i Dalí hjem i Cadaqués.

• · Fundació Vila Casas.
Denne samling af moderne kunst er udstillet på både Palau Solterra i Torroella de Montgrí og Espai d'Art Contemporani Can Mario i Palafrugell.

Det centrale Catalonien


• · Museu de Montserrat
Museet har interessante samlinger af maleri og moderne skulptur (Picasso, Dali, Monet, Casas, Anglada-Camarasa, etc.), gamle mestre (Caravaggio, El Greco og andre), ædle metalarbejder og arkæologi fra Bibelens Lande.

Historiske museer

 

De historiske museer arkiverer alt det materiale og den arv, som vore forfædre har efterladt, spændende fra et forhistorisk klippemaleri til en utilitaristisk bil. Dagligliv, transportmidler, det sociale liv, søhandel og forskellige former for spiritualitet præsenteres gennem objekter, tableauer og audiovisuelle fremvisninger, der bruger moderne teknologi til at øge vores viden om fortiden.

• · Museu d'Historia de Catalunya i Barcelona
Har til huse i de tidligere pakhuse på havnen i Barcelona (1901) og er et fint eksempel på havnens arkitektur. Den permanente udstilling tager besøgende med på en interaktiv rejse fra oldtiden til i dag, udformet på en sådan måde, at den sociale og menneskelige kompleksitet i Catalonien afsløres.

• · Museu Maritim de Barcelona
Museet ligger i de kongelige værfter, der stammer fra det 13. århundrede. Dets udstillinger illustrerer udviklingen af ​​catalansk skibsfart i løbet af historien. Især værd at bemærke, er samlingen af det 14. århundredes mallorcanske portolaner (havnebeskrivelser) og Johannes af Østrigs kongelige galej. Den interaktive udstilling med titlen The Great Adventure of the Sea er specielt interessant og bruger kopier, tableauer, audiovisuelle og sensoriske effekter og originale genstande for at beskrive vigtige aspekter af landets maritime historie, såsom erobring af havet, det hårde liv ombord i galejer, skibsværfternes historie, catalanske sejlskibes eventyr i det 19. århundrede, dampskibsfart og den undersøiske verden.

• · Museu d'Historia Dels Jueus i Girona
Centret Bonastruc ça Porta åbnede i byens jødiske kvarter for nogle år siden. Formålet er at afdække jødisk historie i Catalonien. Museet tager besøgende på en rejse gennem livet i det jødiske samfund mellem den 9. og 15. århundrede. Det gælder også den vigtigste samling af hebraiske gravsten i landet.

• · Museu d'Historia de la Ciutat de Girona
Har til huse i det tidligere Capucciner kloster Sant Antoni (18. århundrede). Udstillingen tager de besøgende gennem Gironas historie, fra oldtid til nyere tid, herunder Romaniseringen, middelalderen, den moderne æra, og det 20. århundrede.

• · Museu d'Arqueologia de Catalunya (MAC)
Omfatter de arkæologiske museer: Barcelona (fra fremkomsten af ​​menneskeheden til middelalderen), Girona (museet fylder klosteret, kirken og den øvre del af klosteret Sant Pere de Galligants og viser materiale fra Empúries, romerske inskriptioner og skulpturer, og samlinger af middelalderlige epitafier fra Girona), den Graeco-romerske by Empúries, de historiske levn i Olerdola (herunder rester fra jernalderen og den romerske cisterne og vagttårn), Den Iberiske udgravning ved Ullastret (det meste, stadig ses på stedet, stammer fra den sidste periode af bosættelsen i det 3. århundrede f.Kr.), og Centre d'Arqueologia Subaquàtica de Catalunya (CASC), som er ansvarlig for at optegne, beskytte, bevare, studere og rejse bevidsthed om den undersøiske arkæologiske kulturarv i Cataloniens kystområder og indre farvande.

• Museo Nacional Arqueológico da Tarragona (Tarragona).

Oprettet i første halvdel af det XIX århundrede, og er derfor ældste i Catalonien i sit speciale. Det er centrum for bevaring og formidling af materielle vidnesbyrd, der viser processen med romanisering af den iberiske halvø


• · Museo de Arte y Historia (Reus). Viser værker gotisk stil, hvoraf de vigtigste er en samling af gotiske altertavler, altertavlen fra ​​Prioral Yi og en malerisamling af kunstnere i det XIX århundrede, blandt hvilke fremhæves Maria Fortuny


• · Museo Comarcal de la Conca de Barbera (Montblanc).

Det præsenterer / viser tidstavle over regionens historie, med dele af forhistorien, den middelalderlige verden, nyere tid samt nutiden.

Forståelse

Der er mere end 300 museer i Catalonien har specialiseret sig i forskellige temaer, herunder museer for dekorativ kunst, museer der fokuserer på fremtrædende figurers liv og museer for videnskab og teknologi, etnologi og naturvidenskab. Ud over de store tema museer, der er et netværk af mindre museer spredt rundt om i landet, alle har værdifulde, usædvanlige og originale samlinger.

• · Museu de la Ciència i de la Tecnica de Catalunya (mNACTEC) i Terrassa (Catalunya Central)
Har til huse i Modernista bygningen af ​​den tidligere AYMERICH mølle. der er fire permanente udstillinger: Tekstilfabrikken: Hvordan et dampdrevet spinderi fungerer? Hvordan blev garn og stof, fremstillet? Hvad så hverdagen for arbejdere ud? Homo Faber viser fremskridt inden for videnskab og teknologi fra den neolitiske periode til begyndelsen af ​​industrialiseringen. Enérgeia præsenterer en serie  interaktive eksperimenter med energi. Transport: biler, lastbiler, fly og cykler siden det 19. århundrede.

• · L'Aquarium de Barcelona
Har tre permanente udstillinger: 21 akvarier. Stort og spektakulært præsenteres tre marine økosystemer (marsken i Delta del Ebro, en bugt på Costa Brava og en undersøisk grotte i Medas Islands). Hver repræsenterer et bestemt samfund af det marine liv i et rum, der genskaber levesteder for de forskellige arter. Det store centrale akvarium giver besøgende mulighed for at slentre blandt hajer, rokker og klumpfisk. ”Vandets planet”: Tre sektioner med  fokus på dybhavs-grøfter, livet i koldt vand-miljøer og livet i tropiske farvande. Levende fossiler, pingviner, piratfisk og alligatorer. Udforsk! Hør, rør, se og lær.

• · Museu del Joguet de Catalunya i Figueres (Costa Brava)
Mere end 4.000 stykker legetøj fra alle perioder og herkomster, herunder 22 hære, Meccano, dukketeatre, papdyr og heste, køkkener, snurretoppe, biler, tog, dukker, dukker og robotter. Udstillingen omfatter også legetøj, der engang tilhørte kendte folk som Anna Maria og Salvador Dalí, Federico García Lorca, Quim Monzó, Joan Miró og Joan Brossa.

• · Museum of Rural Life (Espluga de Francolí). Museet ligger i et hus, der tilhørte Carulla familien, og viser redskaber, genstande, møbler, kjoler, habitter ... Giver et godt indtryk af livet på landet i Catalonien.

 

 • · Barcelona Aquarium
Moll d'Espanya del Port Vell, s / n.
08039 Barcelona
tel. 932 217 474
fax 932 219 226
info@aquariumbcn.com
www.aquariumbcn.com

• · videnskab og teknik Museum of Catalonia (MNACTEC)
rbla. d'Egara, 270.
08221 Terrassa (Catalunya Central)
tel. (+34) 937 368 966
fax (+34) 937 800 192
difusio.mnactec @ gencat.net
www.mnactec.cat

• · Museu DEL JOGUET de Catalunya
tel. (+ 34) 972 504 585
www.mjc-figueres.net

• ° Museu de les ART decoratives
tel. (+ 34) 932 805 024
www.museuartsdecoratives.bcn.es

• · Museu TEXTIL Jeg DE LA INDUMENTÀRIA
tel. (+ 34) 933 197 603
www.museutextil.bcn.es

• Museu de Ceramica
tel. (+ 34) 932 805 024
www.museuceramica.bcn.es

• · Museu de Zoologia
tel. (+ 34) 933 196 912
www.bcn.es / museuciencies

• · Museu de GEOLOGIA
tel. (+ 34) 933 196 912
www.bcn.es / museuciencies

• · COSMOCAIXA
tel. (+ 34) 932 126 050
www.fundacio.lacaixa.es

• · Museu de CERA DE BARCELONA
tel. (+ 34) 933 172 649

• · Museu Romantic KAN Papiol
tel. (+ 34) 938 930 382
www.diba.es / museus / canpapiol.asp

• · Museu DEL Futbol CLUB BARCELONA
tel. (+ 34) 934 963 600
www.fcbarcelona.com

• · Museu Comarcal DE LA Garrotxa
tel. (+ 34) 972 279 130
www.olot.org

• · Museu de L'Empordà
tel. (+ 34) 972 502 305
www.museuemporda.org

• · Museu ETNOLÒGIC DEL Montseny - LA Gabella
tel. (+ 34) 972 860 908
www.palahi.es / memga

• Museu de la Pesca
tel. (+ 34) 972 600 424
www.museudelapesca.org

• · Museu Comarcal DEL Montsia
tel. (+ 34) 977 702 954
www.museumontsia.org

• · Museu de L'Aigua DE LLEIDA
tel. (+ 34) 973 211 992