Selvstændig og autentisk ferie i Catalonien
 
Søg efter feriebolig
Antal personer
Pool:
Start:
End:
Nyhedsbrev
Tilmeld dig vores nyhedsbrev her
*Email:
 
* Skal udfyldes
Regionens aktiviteter

Catalonien er en region i Spanien, der byder på et utal af aktivitets muligheder til alle aldersgrupper. Besøg vores aktivitetskatalog og få det bedste ud af din ferie!

Ansvarlig Turisme

Living local er en fin mulighed for at benytte "Ansvarlig Turisme", idet den støtter den lokale landbefolkning i Catalonien, Spanien og dermed bevarer de traditionelle leveformer. Renoveringen af de smukke landhuse, med en betydelig respekt for historien, stopper udvidelsen af masseturismen og hjælper med at bevare den fantastisk smukke natur, landbefolkningen, dyrelivet og de kulturhistoriske landboliger i det spanske bondeland.  

Store feriehuse

Vi råder over et stort udvalg af ferieboliger i Catalonien, Spanien for større grupper, hvilket skaber muligheden for at få en uforglemmelig ferie med flere generationer eller venner.

SYDENS FERIEHUSE
Nansensgade 53
DK-1366 København K
Tel: (+45) 50 56 76 24
Tel: (+45) 31 33 87 30
Tel: (+45) 33 33 92 33
www.sydensferiehuse.dk
info@sydensferiehuse.dk

FORMATGE

Ost/Queso

 Spanske oste

Ost og Catalonien hænger uløseligt sammen. Ost kommer på bordet som tapas, hovedret eller dessert året rundt. Catalanske oste produceres over hele regionen af både fåre-gede- og komælk, hvilket er med til at sikre et enormt udvalg af fremragende oste. Hvilken ost, der bliver fremstillet et givent sted, afgøres ganske enkelt af, hvilke dyr der græsser på de omkringliggende marker.

Spørg husejer, hvor den nærmeste eller bedste småproducent ligger og hent jeres oste lokalt – direkte fra producenten (i øvrigt ofte til en særdeles attraktiv pris). I kan også opsøge det lokale ugentlige marked tættest på jeres feriebolig. Her vil der med garanti være en lokal osteproducent eller to, der vil kunne præsentere nogle herlige oste til jeres frokostbord.  

Manchego

Manchegoen står og lagrer i 6-12 måneder


Uden for Spaniens grænser er manchego nok den mest berømte spanske ost. En rigtig manchego må kun fremstilles af fåremælk fra Manchego fåret. Der produceres i dag variationer med kombinationer af får og komælk. Er man til en mildere manchego er det et fremragende alternativ. Man skal desuden tage stilling til om man ønsker sin Manchego (Sec) eller mellem tør (semi-sec). Osten lagrer i op til 12 måneder, og det giver den en fast og tør konsistens med en fyldig letsaltet smag. Den egner sig fortrinligt som tapas sammen med en god skinke, oliven og saltristede mandler.


Idiazabal cheese
Idiazabal har en røget og rig smag og kendes på dens orange skal

Idiazabal er en anden fåremælks-ost, som har en røget, rig smag og en lettere parfumeret aroma. Den gør sig godt til grillmad eller et glas kraftig rødvin og kan kendes på dens orange skind.


Murcia al vino kendes på den smukke røde farve og har en blomsteragtig smag

Murcia al vino betyder ”den drukne ged” og den er da også fremstillet af gedemælk fra Spaniens syd-østlige del. Osten lagres i 45 dage, og to gange undervejs bliver den badet i vin, hvilket giver den en smuk, rød farve og en herlig blomsteragtig smag. Smag den.. det er en fremragende ost!


Er du modig er Cabrales en af verdens kraftigste blåskimmeloste. 

Cabrales er en af verdens kraftigste blåskimmeloste og en rigtig herreost. Den stammer fra Picos de Europa i det nordlige Spanien og bliver lavet på en blanding af ko-, gede- og fåremælk. Den lagrer i tre til seks måneder i kalkstenshuler, hvor den suger til sig af luftfugtigheden og den kølige vind. Den egner sig sublimt til desserter, hvor den serveres med lidt honning og ristede valnødder eller frisk frugt.  

 

Ønsker I at bringe lidt af de lokale lækkerierne med jer hjem, tilbyder de fleste ostehandlere at vakuumpakke ostene – absolut noget der kan anbefales. Velbekomme!

 

Link til osteproducenter i Catalonien (http://www.acrefa.com/cat/bbdd/socis01.asp