Selvstændig og autentisk ferie i Catalonien
 
Søg efter feriebolig
Antal personer
Pool:
Start:
End:
Nyhedsbrev
Tilmeld dig vores nyhedsbrev her
*Email:
 
* Skal udfyldes
Regionens aktiviteter

Catalonien er en region i Spanien, der byder på et utal af aktivitets muligheder til alle aldersgrupper. Besøg vores aktivitetskatalog og få det bedste ud af din ferie!

Ansvarlig Turisme

Living local er en fin mulighed for at benytte "Ansvarlig Turisme", idet den støtter den lokale landbefolkning i Catalonien, Spanien og dermed bevarer de traditionelle leveformer. Renoveringen af de smukke landhuse, med en betydelig respekt for historien, stopper udvidelsen af masseturismen og hjælper med at bevare den fantastisk smukke natur, landbefolkningen, dyrelivet og de kulturhistoriske landboliger i det spanske bondeland.  

Store feriehuse

Vi råder over et stort udvalg af ferieboliger i Catalonien, Spanien for større grupper, hvilket skaber muligheden for at få en uforglemmelig ferie med flere generationer eller venner.

SYDENS FERIEHUSE
Nansensgade 53
DK-1366 København K
Tel: (+45) 50 56 76 24
Tel: (+45) 31 33 87 30
Tel: (+45) 33 33 92 33
www.sydensferiehuse.dk
info@sydensferiehuse.dk

ARKITEKTUR

Arkitektoniske genier

Modernismen blev udviklet i Catalonien i den periode der strækker sig over de afsluttende årtier af det 19. og de første årtier af det 20. århundrede, og var en bred kulturel bevægelse, der omfatter alle kunstarterne: musik, litteratur, maleri, skulptur og arkitektur. Økonomisk vækst og fremkomsten af ​​en politisk og intellektuel bevægelse mod at genoplive den nationale catalanske identitet, faldt sammen i denne periode med det formål at skabe en moderne kultur i overensstemmelse med de nyeste trends i Europa. Ved siden af den internationalt anerkendte Antoni Gaudí er de andre bemærkelsesværdige arkitekter i perioden Lluís Domènech i Montaner, Josep Puig i Cadafalch og Josep Maria Jujol. Deres arbejde afspejle en bred vifte af påvirkninger - fra den gotiske vækkelse til den moderne stil - på en original måde og blev udgangspunktet for en catalansk skole for arkitektur, der har overlevet til i dag.

Gaudi

· Casa Milà (La Pedrera) (1905-1910). Imponerende kuperet facade og smedejernsaltaner. En del af bygningen bruges som  kulturcenter med udstillingsrum og et auditorium. På displayet i Espai Gaudí er tegninger, modeller, fotografier og audiovisuelle præsentationer af Gaudí og hans tid. "Pis de la Pedrera" (The Apartment) indeholder en rekonstruktion af periodens interiør.

· Park Güell (1900 - 1914). En haveby, hvor Gaudí har formået at blande natur og arkitektur på højt plan.

· Palau Güell (1886 - 1888). Den bygning, som Gaudí udformede til sin mæcen, Eusebi Güell, lige ved La Rambla i Barcelona.

· Casa Batlló (1904-1906). Dette er en af ​​Gaudís modne bygninger, udstråler intens naturalisme men er på samme tid, abstrakt. Den største sal (dvs. første sal) blev også udsmykket af Gaudí og er et af ​​de bedste eksempler på hans arbejde som indretningsarkitekt. Fra 2004 til 2006, er dens jubilæumsår blevet fejret, og derfor er - ud over stueetagen - loftet og skorstensområder også blevet åbnet for offentligheden.

· Sagrada Família. Gaudí 's ufærdige arbejde. Særligt bemærkelsesværdigt er Fødselskirkens facade, stiliserede tårne ​​og de bemærkelsesværdige tinder.

· Crypt i Colonia Güell (1898 - 1915) i Santa Coa de Garraf). Et af de vigtigste arkitektoniske værker i det 20. århundrede.

Casa Vicens, i Barcelona, Gaudís første bygning i mursten og farvet marmor.

ANDRE BYGNINGER af Gaudí

• Casa Calvet, Torre de Bellesguard Gaudís og pavillonerne på Finca Güell i Barcelona.

• Misteri de Gloria i Montserrat (Catalunya Central).

• Cellers Güell (vingård) i Garraf (Costa de Garraf).

• Cooperativa La Obrera Mataronense i Mataró (Costa del Maresme).

• Jardins Artigues i La Pobla de Lillet (Pirineus).

Hvis du vil mærke Antoni Gaudís atmosfære, skal du sørge for at tage en spadseretur gennem Reus og Riudoms (Costa Daurada), med bl.a. Casa Gaudí og Mas de la Calderera (der tilhører hans mors side af familien) i Riudoms, der beskrives som "det sted han elskede mest i verden".

Domènech i Montaner

Lluís Domènech i Montaner (Barcelona, ​​1850 - 1923) var arkitekt, historiker, indretningsarkitekt, byudvikler og politiker. Han designede de store offentlige bygninger såsom Palau de la Música Catalana koncertsal og Hospital de la Santa Creu i Sant Pau i Barcelona, ​​begge erklæret World Heritage Sites af UNESCO.

Hans værker kombinerer rationalisme, en anvendelse af nye materialer og teknologier og en passion for brugskunst, som det kan ses i mosaikker, glasmosaikker, skulpturer og Smedejernsarbejde.

Barcelona

· Palau de la Música Catalana (1905 - 1908) Dette er en af ​​de mest symbolske af modernistiske værker. Auditoriet og scenen er en usædvanligt lysende og farverige takket være brugen af ​​store polykrome vinduer og de spektakulære skulpturer rundt om scenen.

· Hospital de la Santa Creu i Sant Pau (1902) Et hospital beliggende midt i haver med fritliggende pavilloner og en monumental indgang bygget af mursten og mosaikker og indeholder skulpturer af forskellige kunstnere, herunder Pau Gargallo.

• Editorial Montaner i Simo, nu hjem til Fundació Antoni Tàpies.

• Castell dels Tres Dragons, nu Museu de Zoologia.

· Casa Lleó Morera.

En af bygningerne i den såkaldte "Manzana de la Discordia" (”Den disharmoniske blok” på grund af de forskellige stilarter af bygningerne).

· Fonda Espanya lige ved La Rambla. Den oprindelige udsmykning af restauranten overlever stadig.

Andetsteds i Catalonien

CANET DE MAR (Costa del Maresme)

• Casa-Museu Lluís Domènech i Montaner, arkitektens tegnestue der indeholder tegninger, modeller og det tegnebræt han designede.

• Ateneu Obrer, Castell de Santa Florentina, genopbygget af Domènech

• Casa Roura (Ca la Bianga)

REUS (Costa Daurada)

· Institut Pere Mata

Bygget mellem 1897 og 1912,  og bruges stadig som et psykiatrisk hospital

• Casa Navas, med møblering af Gaspar Homar

• Casa Gasull

• Casa Rull

OLOT (Pirineus)

Casa Sola-Morales.

TARRAGONA (Costa Daurada)

• Mausoleum of James I Erobreren

L’ESPLUGA DE FRANCOLÍ (Costa Daurada)

• Bodega Cooperativa

Puig i Cadafalch

Navnet Josep Puig i Cadafalch (Mataró, 1867 - Barcelona, ​​1956) er forbundet med nogle af de største kulturelle virksomheder i Catalonien i det 20. århundrede, såsom byudvikling af af ​​Montjuïc bjerget, renoveringsplaner for Barcelona og udgravninger i Empúries. Som arkitekt, byudvikler, kunsthistoriker og politiker, har Puig i Cadafalch designet symbolske bygninger som Casa de les Punxes, Casa Amatller og Cavas Codorniu. Værker af ham kan ses i Barcelona, ​​Mataró, Argentona og Sant Sadurni d'Anoia.

I BARCELONA

• Casa Amatller, nu Center for  modernisme.

• Palau Macaya på Passeig de Sant Joan.

• Casa Terrades, også kendt som Casa de les Punxes, på Diagonal.

• På Montjuïc er Casaramona fabrikken nu hjemsted for CaixaForum, og pavillonerne i udstillingscentret.

• Palau Baró de Quadras, som nu skal være hjemsted for Casa Asia.

• Casa Martí (Els Quatre Gats café), Casa Serra og Casa Company.

I Sant Sadurni D'Anoia (Costa de Garraf)

• De cavas Codorniu vinkældre er neo-middelalderen i inspiration.

I Mataro (Costa del Maresme)

• Casa Coll i Regàs, Can Sisternes, La Beneficencia Rådet afdeling på rådhuset, Casa Parera og El Rengle markedet.

I Argentona (Costa del Maresme)

• Can Gari,  Puig i Cadafalch familiens sommerresidens.

Jujol

Josep Maria Jujol i Gibert (Tarragona, 1879 - Barcelona, ​​1949), der i mange år blot betragtedes som en af ​​Gaudis samarbejdspartnere, var selv arkitekt på ​​en række usædvanlige bygninger og gjorde brug af andenrangsmaterialer, som han forvandlede til balkoner, lamper og møbler.


I BARCELONA

• Mañac butikken, Casa Planells og det monumentale springvand på Plaça d'Espanya.

I Sant Joan Despi (Barcelona)

• Can Negre og Torre de la Creu (også kendt som Torre Dels Ous).

I CAMP de Tarragona (Costa Daurada)

• Kirken i Sagrat Cor i Vistabella (La Secuita), bapisterio og presbiterio i menighedsrådet af Constantino, klokketårnet på Iglesiade Sant Jaume i Creixell, Montserrat klosteret i Montferri, Roser klosteret i Vallmoll, renoveringen af Casa Bofarull i Els Pallaresos, og Casa Ximenis og Casa Abad og Teatre Metropol i Tarragona.

Modernisme Ruter

Modernismen var den stil, i hvilken man i Catalonien byggede hospitaler, klostre, teatre, fabrikker, private hjem og sommerhuse. Den arkitektoniske stil blev tilpasset til alle disse formål, som det kan ses på fabrikkerne i Terrassa, herskabslejligheder i Reus og Cau Ferrat, et kombineret hus og museum i Sitges, hvor de modernistiske bohemer samledes.

En tur gennem modernismen.

Denne består af en række besøg og turistservice i de tre byer.

I Reus (Costa Daurada). Handelen i Reus i 1900 var en vigtig faktor i spredningen af ​​modernistiske. Gaudí begyndte sin uddannelse i Reus, men det var Domènech i Montaner, der efterlod de største spor her: Casa Rull, Casa Navas, Casa Gasull og Institut Pere Mata.

I Sitges (Costa de Garraf). Her kan man nyde den universelle modernisme, i det et stort antal af periodens intellektuelle samledes i Sitges. Gruppen af bygninger omfatter Maricel, Casa-Museu Cau Ferrat, Casa Bonaventura Blai, det Mercat (marked), Rådhuset, Casa Pere Carreras i Robert og Teatre Casino Prado.

I Terrassa (Catalunya Central). Modernismen kom her stærkt til udtryk gennem mange kulturelle og især alle industrielle bygninger, herunder Museu de la Ciència i de la Tecnica de Catalunya (tidligere Vapor Aymerich, Amat i Jover mølle), Sala Muncunill, Casa Alegre de Sagrera, Freixa gård , Teatre Principal, Escola Industrial og rådhuset

Modernista Tarragona.

De tre arkitekter ruten

Denne rute centreres omkring tre af de vigtigste Modernista arbejder i byen Tarragona: alteret i kirken Jesús i Maria af Gaudí, Metropol Teatret ved Jujol, og James I’s mausoleum af Domènech i Montaner.

Ting at se. Mercat Central, Casa Ripoll, La Salle skolen (nu Universitat Rovira i Virgili), Casa Sales, monumentet for Roger de Lluria, Casa Ximenis, De Teresiske nonners kloster, Quinta Sant Rafael, Metropol Teatret, Carmeliter nonnernes kloster og Sant Francesc Kapellet.

Den Europæiske Modernist rute

Der er fem unikke modernistiske bygninger i Barcelona, der er erklæret som World Heritage Sites af UNESCO.

Seværdigheder: Palau Güell, Palau de la Música Catalana, "Manzana de la Discordia" - bestående af Casa Batlló, Casa Amatller og Casa Lleó Morera på Passeig de Gràcia - Fundació Antoni Tàpies, La Pedrera, Sagrada Familia, Park Güell, Casa Museu Gaudí og Museu d'Art Moderne-MNAC.


Modernisme ruter nær Barcelona:

• "Sitges på modernismes tid".

• "det industrielle og modernistiske Terrassa".

• "modernistiske sommerhuse i Vallès Oriental".

• "modernisme i Alt Penedès. En gåtur blandt vinstokke".

• "modernisme i Maresme - The Legacy of Domènech i Montaner og Puig i Cadafalch".

• "Alt Bergueda: Gaudís modernisme i naturlige omgivelser".

• "Baix Llobregat: fra Gaudís til populære modernisme".

• "Manresa: modernisme og Art Deco".

Et århundrede of Architecture

Catalansk arkitektur i anden halvdel af det 20. århundrede er for mange mennesker en åbenbaring. Catalonien er blevet et referencepunkt for moderne arkitektur og byudvikling.

Modernismens fremdrift fortsatte i arbejder af Cesar Martinell, Manuel J. Raspall i Mallol, Joan Rubio i Bellver, Francesc Morera, Rafael Maso og Enric Sagnier Villavechia. Bemærkelsesværdige blandt deres forskellige værker er de 40 vingårde og landbrugsejendomme af César Martinell, for det meste i Tarragona, Escorxador (slagteri) i Lleida (1912 - 1915) af Francesc Morera og Farinera Teixidor (1910 - 1911) kornmølle af Rafael Maso. GATCPAC, en gruppe af arkitekter, hvis medlemmer indbefattede Josep Lluis Sert, som har designet Fundació Miró i Barcelona, ​​omsatte postulater af Le Corbusier til praksis og har bygget en række banebrydende værker i Barcelona.

Catalansk arkitektur i anden halvdel af det 20. århundrede er for mange mennesker en åbenbaring. Værker af Josep Antoni Coderch, Oriol Bohigas, Carlos Ferrater, Oscar Tusquets, Ricardo Bofill og Enric Miralles har gjort catalansk arkitektur til en af ​​de mest fascinerende i Europa. Catalonien er blevet af referencepunkt for moderne arkitektur og byudvikling gennem ​​værker af Richard Meier, Arata Isozaki, Rafael Moneo, Santiago Calatrava, Norman Foster, Jean Nouvel, Richard Rogers og Dominique Perrault.

Tag venligst kontakt til www.sydensferiehuse.dk  for yderligere anbefalinger. info@sydensferiehuse.dk