Selvstændig og autentisk ferie i Catalonien
 
Søg efter feriebolig
Antal personer
Pool:
Start:
End:
Nyhedsbrev
Tilmeld dig vores nyhedsbrev her
*Email:
 
* Skal udfyldes
Regionens aktiviteter

Catalonien er en region i Spanien, der byder på et utal af aktivitets muligheder til alle aldersgrupper. Besøg vores aktivitetskatalog og få det bedste ud af din ferie!

Ansvarlig Turisme

Living local er en fin mulighed for at benytte "Ansvarlig Turisme", idet den støtter den lokale landbefolkning i Catalonien, Spanien og dermed bevarer de traditionelle leveformer. Renoveringen af de smukke landhuse, med en betydelig respekt for historien, stopper udvidelsen af masseturismen og hjælper med at bevare den fantastisk smukke natur, landbefolkningen, dyrelivet og de kulturhistoriske landboliger i det spanske bondeland.  

Store feriehuse

Vi råder over et stort udvalg af ferieboliger i Catalonien, Spanien for større grupper, hvilket skaber muligheden for at få en uforglemmelig ferie med flere generationer eller venner.

SYDENS FERIEHUSE
Nansensgade 53
DK-1366 København K
Tel: (+45) 50 56 76 24
Tel: (+45) 31 33 87 30
Tel: (+45) 33 33 92 33
www.sydensferiehuse.dk
info@sydensferiehuse.dk

Historie/History

Catalonien erobres af Mauerne

I 700- tallet erobres den Iberiske halvø og Catalonien af mauerne. Da maurerne besatte den Iberiske halvø, gik der ikke mange år før de igen var ude af Catalonien. De nåede derfor ikke at sætte deres præg, som de gjorde på resten af spanien, hvor de var i mere end 700 år. I samme periode plejede catalanerne almindelig omgang med naboerne nordpå. Det er således herfra de fik deres kulturpåvirkninger.

Catalonien fødes som selvstændig magt

Catalonien fødes, som en selvstændig politisk-økonomisk magt fra omkring 988. En forbindelse til frankerne, i form af hærfører Louis Pious, gav Catalonien en form for transpyrenæisk oprindelse, der gjorde området forskelligt fra resten af Spanien. Tilsvarende med det catalanske sprog, der snarere end spansk er nært beslæagtet med provencal - et sprog, der tales i den sydfranske Provence-region.

Selvstændigheden slutter

Med opdagelsen af Amerika skifter det handelsmæssige fokus, hvilket er en ulempe for catalonierne, der længe ikke har haft tilladelse til besejle de nye territorier i Amerika.  I den spanske arvefølgekrig (1704-1714) kæmper Catalonien på den de tabende østrigers side og da Barcelona falder til Bourbonérne er det hurtigt slut med selvstændigheden. Spansk bliver tvangsindført som officielt sprog på bekostning af Catalansk.

Skub i den catalanske nationalisme

I 1830érne oplever Catalonien et økonomisk boom baseret på industraliseringen.Catalonierne er nu i stand til at importere råvarer - herunder bommuld - fra kolonierne til Amerika. Den nye velstandsperiode medfører en øget bevidsthed blandt borgerskabet omkring catalansk kultur - et fænomen, der kaldes Renaixenca (genfødsel). Renaixenca sætter skub i nationalismen med ambitioner om politisk selvstændighed fra Spanien.

Diktator Fransisco Franco

Madrid tildeler Cataloniens fire provinser visse kompetencer inden for kultur, sociale forhold og transport i 1914-1925, hvilket dog ophører da diktatoren Primo de Rivera kommer til magten i 1923. I Juli 1936 indleder generalen og facisten Francisco Franco en væbnet opstand mod bl.a. seperatistbevægelserne i Catalonien, der ender med Francos totale sejr. Barcelona straffes hårdt af Franco for sin modstand og under det 36 år lange diktatur (1939-1975) styres Catalonien centralistisk fra Madrid og det catalanske sprog og traditioner forbydes. Efter Francos død vedtages der i 1978 en ny demokratisk forfatning, der opdeler Spanien i 17 selvstyrende , områder. Af disse 17 har især Catalonien, Baskerlandet og Calcien, opnået en betragtelig grad af selvstyre inden for områder som uddannelse, sundhed og socialvæsen.

Senyera

Et vigtigt symbol for Catalonien er det gul- og rødstribede flag, Senyera. Af dem som kæmper for catalansk selvstyre bruges ofte en variant af flaget, som har en blå trekant med en hvid stjerne inderst ved stangen.