Selvstændig og autentisk ferie i Catalonien
 
Søg efter feriebolig
Antal personer
Pool:
Start:
End:
Nyhedsbrev
Tilmeld dig vores nyhedsbrev her
*Email:
 
* Skal udfyldes
Regionens aktiviteter

Catalonien er en region i Spanien, der byder på et utal af aktivitets muligheder til alle aldersgrupper. Besøg vores aktivitetskatalog og få det bedste ud af din ferie!

Ansvarlig Turisme

Living local er en fin mulighed for at benytte "Ansvarlig Turisme", idet den støtter den lokale landbefolkning i Catalonien, Spanien og dermed bevarer de traditionelle leveformer. Renoveringen af de smukke landhuse, med en betydelig respekt for historien, stopper udvidelsen af masseturismen og hjælper med at bevare den fantastisk smukke natur, landbefolkningen, dyrelivet og de kulturhistoriske landboliger i det spanske bondeland.  

Store feriehuse

Vi råder over et stort udvalg af ferieboliger i Catalonien, Spanien for større grupper, hvilket skaber muligheden for at få en uforglemmelig ferie med flere generationer eller venner.

SYDENS FERIEHUSE
Nansensgade 53
DK-1366 København K
Tel: (+45) 50 56 76 24
Tel: (+45) 31 33 87 30
Tel: (+45) 33 33 92 33
www.sydensferiehuse.dk
info@sydensferiehuse.dk

Ansvarlig Turisme

Hvad er ansvarlig turisme?

"Ansvarlig turisme" er turisme, der respekterer befolkningen og lokale miljøer, fokuserer på bevarelse af klodens smukke omgivelser, dyrelivet og storheden i nationers historiske bygninger og kulturelle arv.

Det er altså en levedygtig turisme, set ud fra et økonomisk og samfundsmæssigt synspunkt, der ikke forringer værdien af miljøet eller den lokale kultur.

Stort set alle de ferieboliger Sydens feriehuse udlejer er tidligere landhuse, der er ejet af lokale catalanske familier. Ofte har husene været i familiernes besiddelse i flere århundreder. Industrialiseringen har resulteret i, at den catalanske bonde ikke længere behøver at have en større gruppe mennesker ansat for at dyrke jorden. Således stod flere af de i generationer ejet landboliger pludselig tomme. Samtidig mistede flere catalanske bønder deres job i landbruget, hvilket resulterer i en "udvandring" og dermed en trussel mod den catalanske bondekultur.

Den catalanske regering har derfor støttet den respektfulde og nænsomme renovering af de smukke boliger, der alle er beliggende i særdeles naturskønne omgivelser. Målet er at befolkningen i fremtiden vil kunne viderføre det spanske bondeliv, at bevare så mange af de kulturhistoriske boliger som muligt og at sikre den fine kulturarv som den Catalanske bondebefolkning repræsenterer. For at sikre at restaureringen bibeholder den oprindelige stil, er der oprettet et certificeringssystem RCP, og kun godkendte huse kan markedsføre sig med denne beskyttede titel, som er kendt i Spanien.

Turismen bidrager nu i høj grad til vækst, og den langsomt øgede turisme, har givet mange lokale mod på at etablere forskellige seværdigheder og aktiviteter rettet mod områdets gæster. Pyrenæerne et området med nærmest uanede muligheder både sommer og vinter. 

Man har desuden lært af den eksplosive masseturisme ved Costa Brava, der desværre har truet den nationale kulturarv. Samtidig bidrager store dele af indkomsten fra turismen ved kysten ikke landet, men derimod investorer og udenlandske hotelejere. Den fejl ønsker man ikke at fortsætte.

Sydens Feriehuse samarbejder med lokale husejere og andre fra lokalbefolkningen, og vi er glade for at kunne bidrage  til bevarelsen af den catalanske kultur og smukke natur. Vi støtter op om de lokale aktiviteter ved at informere vores gæster og ved at lave skræddersyede arrangementer, som passer til den type gæster, som typisk lejer vores huse.

Hvad er så en god turist?

Som turister bidrager vi med at levevilkårene forandres for de mennesker, som bor i vores ferieparadiser - på godt eller på ondt.

Derfor er det ekstra vigtigt at være en "god turist", og fylde bagagen med betænksomhed og respekt når man rejser ud som gæst i verden. Vi må lære at "træde varsomt" for at den generation, der kommer efter os, også skal kunne glæde sig over vores klodes mangfoldighed.

 

Før  du tager af sted!

Lær så meget som muligt om Catalonien.
Gør dig bekendt med landets kultur og dens befolkning
I boghandelen, på biblioteket eller her på siden finder du nyttig og spændende læsning.

Efterspørg bureauer, som arbejder aktivt for en bedre turisme, og som har en bevidst holdning til hvordan de påvirker natur, kultur og lokalsamfund på deres rejsemål.

Vælg feriebolig der giver arbejde til lokalbefolkningen

Ved at bo lokalt sikre du at du giver noget tilbage til lokalbefolkningen.

Lær dig "bare lidt" af sproget
"Vær så venlig" og "tusind tak" er en rigtig god begyndelse. Selv den mindste høflighedgestur kan åbne døre til positive oplevelser og venskaber. Sæt dig f.eks. ind i landets hilsemåder. Også i andre lande betyder førstehåndsindtrykket meget. I det selvstændighedssøgende Catalonien, vil det være en ekstra gestus at lære et par fraser på catalansk.

I mødet med befolkningen!

  • Husk at du som rejsende altid er gæst.

Gør dig bekendt med lokale skikke. Sparsom beklædning, som bare skuldre eller shorts, kan i f.eks.  virke fornærmende i kirker eller klostre.

  • Vis ekstra varsomhed når du besøger kirker, tempel og andre hellige steder
  • Vis ærbødighed hvis du får anledning til at besøge private hjem.Tag gerne en gave med.  Vær rundhåndet med din tid. Vis altid respekt overfor ældre personer, uanset status.

I din feriebolig

Vand er en mangelvare - brusebad er bedre end karbad
Der går  ca. 136 liter vand til et karbad, mens en brusebad bruger ca. 50 liter.  Klimaforandringerne har i den grad påvirket Catalonien, Spanien, som har det tørreste klima i 50 år. Vandmangel er den største trussel mod landbruget og med mindre vi turister opfører os ansvarligt, kan turismen ligeledes blive påvirket af vandmanglen. I Barcelona by, har der i visse perioder været restriktioner på vandet for lokalbefolkningen.


Begræns strømforbruget - strøm er dyrt og svært miljøbelastende.
Sluk lamper og elektriske apperater, når du ikke bruger dem. Undgå brug af aircondition, når det ikke er nødvendigt!  


Affaldssorteringen!
Catalanerne er gode til at sortere affald og har stor respekt for kloden og miljøforandringerne. Respekter ordningen!

«Der findes ikke dårlige turister, kun turister som er dårligt informeret»