Billeje i Catalonien

Billeje i Catalonien og Spanien - Tips

En simpel måde at leje bil på - uden de sædvanlige problemer

Mht. biludlejning, kan vi anbefale vores danske venner hos FairCarRent, som har udviklet en ny, spændende måde at leje biler på.

De har lavet et unikt koncept, hvor de stræber efter at opnå fuld gennemsigtighed og ingen af de ekstra omkostninger og problemer, man normalt knytter til biludlejning.

Link til FairCairRent

Her er et uddrag fra deres hjemmeside af, hvad de kan tilbyde:

  • Nøgler ved døren
  • Ingen kø i lufthavnen
  • Gratis ekstra chauffør
  • Fuld-til-fuld tank
  • Vejhjælp
  • 24/7 kundeservice
  • 200 euro depositum
  • Fuld forsikringen (punkteringer inkluderet)

 

RentalCars

Billeje i Catalonien er relativt billigt, dog varierer prisernes alt efter hvornår på sæsonen og i hvor god tid I booker. Vi, Sydensferiehuse.dk, har en aftale med Rental Cars, som har aftaler med alle store biludlejningsfirmaer, og som følge heraf næsten altid har de billigste priser.

OM RENTAL CARS:

Eftersom vi rejser til Catalonien 2-3 gange hvert år, og ofte har lejet biler gennem Rental Cars, har vi lavet en lille liste med tips, som kan være nyttefulde når I lejer bil gennem Rental Cars. Rental Cars har ikke selv biler, men har særaftaler med alle store biludlejningsfirmaer, hvilket typisk betyder at de har de bedste priser.

Her følger link til Rental Cars:

Link til Rental Cars

Når I laver en søgning på hjemmesiden, bliver I præsenteret for en lang liste med biler. Vi har selv lejet biler fra mange forskellige firmaer, og har generelt været tilfredse. Dog vil de billigste selskaber have dårlige betingelser med hensyn til afhentning og benzinpåfyldning og forsikring. Vi har derfor lavet nogle tips baseret på egne erfaringer.

TIPS NÅR I LEJER EN BIL GENNEM RENTAL CARS:

Vi vil gerne hjælpe jer med at undgå irritation over ekstra omkostninger og problemer med at samle bilen op, så vi har følgende tips:

INDE ELLER UDENFOR LUFTHAVNEN?

Nogle af biludlejningsfirmaerne har ikke biler stående i selve lufthavnen, hvilket betyder i bliver nødt til at tage en bus for at komme hen til opsamlingslokationen. Hvis i gerne vil undgå dette, anbefaler vi at i kun vælger opsamlingslokationer, der står som ”I TERMINALEN”.

FULD TIL FULD TANK ELLER FULD TIL TOM TANK?

De billigste biler har typisk en aftale, som hedder ”fuld til tom tank”. Fordelene ved denne aftale er prisen samt at I ikke skal genfylde bilen før I afleverer den, hvilket betyder i undgår at skulle finde en tankstation, når I kører ud mod lufthavnen. Dog er det svært at få tanken til at være helt tom når den skal afleveres, så I kan ende i en situation hvor i afleverer bilen med noget gas tilbage i tanken, som I betalt for, men som I ikke kommer til at bruge.

EKSTRA FORSIKRING?

Når I samler bilen op i lufthavnen, vil I altid blive tilbudt en udvidet forsikring, mod yderligere betaling, så I er fuldt dækket. Det er derfor en god ide at tjekke, hvilken forsikring I har i forvejen, så I er helt klar over om den udvidede forsikring er en god ide eller ej. Derudover er det også smart at tjekke, hvilken privat forsikring I har, da det kan være den dækker noget.

EKSTRA UDSTYR (Barnesæde / GPS etc.)

Har I for eksempel brug for et barnesæde eller en GPS, er det vigtigt at booke dette i forvejen og helst i god tid, da der er risiko for at tingene er udsolgte. Derudover er det også værd at notere, at GPS ofte er ret dyrt at leje, og det kan derfor være billigere at medbringe en GPS hjemmefra eller købe/downloade en app til smartphonen.