Billeje i Catalonien

Billeje Catalonien / Spanien – en jungle, så her er hjælpen!

Da vi efterhånden har udlejet ferieboliger i utallige år, har vi også lejet bil rigtig mange gange, ofte en lettere frustrerende oplevelse.

Der er ingen simpel formel for at få den bedste bil til den bedste pris og uden at der sker noget uventet, såsom ekstra gebyrer. Vi har siden 2005 været i Catalonien mindst to gange om året. Vi plejer at flyve til Barcelona og hente en lejebil der.

 

Hvordan finder I det bedste tilbud:

Prisen er selvfølgelig det vigtigste parameter, men vi anbefaler før bestilling at læse ”Overvejelser før billeje”, da ”ekstra fører”, ”barnestole” og andet kan variere meget i pris.

Men den største hurdle er forsikring. Alle der har booket bil har sikkert prøvet, at man ved afhentning skal tage stilling til mere eller mindre gennemskuelige ”forsikringstilbud”, uagtet at man mener allerede at have booket dette online.

 

Sådan finder du din bil:

Portaler som giver overblik over alle biludlejningsfirmaers priser kan være et godt udgangspunkt. Eksempelvis: Rentalcars.com eller Expedia.com

Det er fristende blot at booke ét af de gode tilbud der dukker op, MEN det er her vores dårlige erfaringer er talrige. Når bilen skal afhentes, kommer der ofte tillæg og man skal foretage uovervejede til- og fravalg mm.

 

Vi anbefaler at booke på selskabets egen hjemmeside:

Vi har haft de bedste oplevelser, når vi har booket direkte på selskabets hjemmeside. Så NÅR man har fundet en god pris, vil vi anbefale at booke direkte på selskabets hjemmeside, og hvis muligt vælge et af de mere etablerede (fx Sixt, Avis, Europcar, Hertz) eller andre du har haft gode oplevelser med.

 

 

Overvejelser før billeje:

Vi anbefaler desuden FØR I lejer bil, at I tager stilling til følgende punkter, som er valg man typisk skal tage i forbindelse med leje af bil.

 

I ELLER UDENFOR LUFTHAVNEN?

Nogle af udlejningsselskaberne har ikke bilerne stående i selve lufthavnen, men på en parkeringsplads langt væk, og hvor man så tage en shuttlebus.

Hvis du vil undgå dette, skal du kun vælge biler, hvor afhentningsstedet er angivet som "I LUFTHAVN" (inside the airport)

 

FULD TIL FULD - ELLER FULD TIL TOM TANK?

De billigste biler har normalt en aftale, der hedder "fuld til tom tank". Fordelene ved "fuld til tom tank" er prisen og også, at du ikke skal fylde bilen inden levering, hvilket betyder, at du ikke skal finde en tankstation på vej til lufthavnen. Men da det er svært at beregne den sidste tankning, så du kan levere bilen tom, vil du nok levere bilen med noget benzin, som du har betalt for, men ikke kommer til at bruge.

 

HVAD DÆKKER JERES PRIVATE FORSIKRING?

Ved afhentning i lufthavnen tilbydes du altid at forlænge din forsikring (mod ekstra betaling), så den er fuldt dækket (dvs. ingen selvrisiko). Det kan være en god idé at forstå, hvilken forsikring du har købt på forhånd, så du ved, hvad du skal svare.

Tjek også, hvad din private forsikring dækker, da du måske har nogle dækninger inkluderet. Mange private forsikringer dækker allerede en god del af den forsikringsaftale, de forsøger at sælge dig!

 

EKSTRA UDSTYR (FX BARNESTOLE)?

Ønsker du eksempelvis barnestole, grænsekørsel, eller tagboks, bestilles dette normalt på forhånd. Sørg for, at du ved, hvad du har brug for, før du bestiller, og bestil i overensstemmelse hermed. Priserne kan også svinge på dette.

 

EKSTRA FØRER?

Det kan være rart at være mere end én til at køre bilen. Vær opmærksom på, at dette i nogle tilbud kan være inkluderet, mens det i andre kan give en relativt stor ekstraudgift.

 

MOTORSTØRRELSE?

Hvis I har lejet en feriebolig lidt inde i landet, vil det måske være værd ikke at vælge den allermindste bil, da enkelte minibiler kan have lidt svært ved at klare de Catalanske bakker.  

 

 


Og så er det bare at nyde turen!

Men når alt det er sagt, har vi næsten altid fået nogle dejlige biler!! :-)  - Det kan være dejligt at prøve at køre en anden bil, end den man er vant til.