Air-condition i feriehuset

Aircondition i ferieboligen

En del gæster skriver og spørger om der er aircondition i vores ferieboliger. Ud af små 500 ferieboliger har ganske, ganske få aircondition, da det simpelthen ikke er nødvendigt grundet konstruktionen af de catalanske huse.

Catalonien har 300 solskinsdage om året, så vi kan sagtens forstå, at der bliver spurgt om aircondition, og catalanerne har da også tænkt klimaet igennem da de i sin tid byggede deres smukke huse. Samtlige huse er bygget af 80-120 cm tykke kampesten og de catalanske huse har små vinduer med skodder, der når solen kommer frem, lukkes så de holdes kølige. Du skal altså ikke tro, at det vil skabe kølighed at lukke vinduerne op for at få luft ind. Luk skodder og vinduer i de varme timer og du vil bevare en kølende og svalende feriebolig. I vil også opleve at gulvene i husene er klinkegulve, der ligeledes skaber et køligt indeklima. Om natten kan det derimod være dejligt med en svalende brise.

Langt størstedelen af husene har mobile ventilatorer i soveværelserne så der på de mest varme dage i august stadig er luftigt i soveværelserne. Spørg hvis I er i tvivl!

Når du bor i en feriebolig i Catalonien, kan I således med lidt fokus på at holde solen ude, sørge for en behagelig indendørs temperatur, selv på varme dage.

Hvis du har yderligere spørgsmål, eller hvis du gerne vil gå videre og reservere huset, så tøv ikke med at kontakte os på info@sydensferiehuse.dk