Ankomstinformation

Ankomstinformation

En kunde sagde engang til os: ”Forventningerne til en ferie er halvdelen af fornøjelsen”. Når i ankommer til Catalonien skal I til at tage fat på den anden og bedste halvdel. En rejsedag kan dog være stressende og alle er trætte og glæder sige bare til at komme ned i varmen og slappe af. Vi udstyrer derfor alle gæster med en kørselsvejledning og grundig information om ankomst og afrejse. Vi anbefaler derfor at I læser den grundigt igennem og følger vores instrukser her.

Husejer har gjort huset klart til jer og vil nu rigtig gerne vide hvornår I ankommer så de ikke skal gå og vente i huset hele eftermiddagen/aftenen. På min side bedes du derfor notere jeres forventede ankomsttidspunkt. Når I har fået jeres udlejningsbil eller er ca. 1. time fra feriebolig bedes I skrive en SMS til husejer, der informere at I nu er på vej. Husejeres nummer står på jeres kørselsvejledning sammen med den spanske tekst i kan sende til husejer.

Tidligst ankomsttidspunkt – Overhold det venligst.

Dit tidligste ankomsttidspunkt står på din reservationsbeskæftigelse!

Inden i ankommer til jeres feriehus har husejer ved 11-tiden sagt farvel til de forrige gæster. Når de er kørt kommer der typisk en havemand med græsslåmaskine, swimmingpoolen skal ordnes og havens blomster vandes. I huset bliver der sat ind for at nå alt til jeres ankomst. I de større huse kommer typisk 3-5 rengøringsfolk, der skal skifte sengetøj på alle senge, gøre rent i helt op til 1000m2 store huse, al service gennemgås, badeværelserne skal have den helt store tur og så skal der støves af, støvsuges og vaskes gulve. De har altså travlt med at gøre alt lækkert til ved 16.00-tiden, hvor en ny feriegruppe ankommer.

En del spørger om de kan komme tidligere, hvis de ”bare” hænger ud ved poolen. Det kan desværre ikke lade sig gøre. Rengøringsdamer bliver stresset, for som gæst vil man ofte gerne liiiiige se huset, en tur på toilettet eller en tur i køkkenet og hente lidt kølige drikkevarer. De får altså ikke den ro, der skal til for at gøre deres arbejde. 

Vi har derfor lavet en list med forslag til hvad I kan få ventetiden til at gå med, såfremt I skulle komme med et tidligt fly. På denne måde håber vi at kunne hjælpe jeg med at få et par gode timer ud af ventetiden.

ankomst feriehus spanien

Ting du kan lave, hvis du er ankommet til Catalonien tidligt

Idé 1: Få handlet ind

I alle ”større” byer er der supermarkeder. De fleste feriehuse i Spanien har skiftedag lørdag og de fleste supermarkeder har lukket søndag. Det er derfor en rigtig god idé at få klaret jeres indkøb for de første par dage. Udnyt derfor ventetiden på at få styr på indholdet i jeres køleskab. Kontakt os evt. for information om nærmeste indkøbsmuligheder.

Idé 2: En halv dag I Barcelona

Hvis du ankommer til Barcelona eller passerer den, kan du overveje at parkere bilen i et parkeringshus og nyde en halv dag i byen. Barcelona er altid spændende!

Idé 3: Nyd en herlig frokost

I Catalonien går man sjældent ud og spise om aftenen. Til gengæld spiser man ude mange gange om ugen til frokost og her nyder man som oftest en menú del dia/Menú del mig dia. Som oftest vælger man mellem 5-8 forretter, 5-8 hovedretter og 3-5 desserter til omkring 10-15 € og ofte er der en drikkevare inkluderet. I weekenden er menuerne dog oftest lidt dyrere. Ingen catalonier kunne finde på at vælge a la carte til frokost – det lader restauranterne turisterne om. Så gør det den catalanske måde og skær halvdelen af regningen.  

Så brug jeres eftermiddag til en ”tre-retters” på en af de små lokale restauranter. Kan I finde en restaurant med have vil de mindste i selskabet hurtigt få tiden til at gå.

Idé 4::  Strandtur med efterfølgende frokost

Hvis I ankommer med fly til Barcelona, er der nogle dejlige strande lige syd for lufthavnen.  Gavá, Platja de Castells defels (eller Sitges hvis du har lejet et feriehus I det sydlige eller centrale Catalonien)

Hvis du ankommer til Girona lufthavn er der alle de små hyggelige Costa Brava strande f.eks. L’Escala (hyggelige/turistet), Platja de Pals, Calella de Palafrugell (hyggelig), Tamariu (hyggelig), Platja de Aro (turistet)

Hvis du ankommer til Reus lufthavn anbefaler vi strandene ved Costa Daurada f.eks. Tarragona , Cambrils (turistet), Salou (turistet), Altafullla (hyggelig)

Hvis du ankommer I bil via kysten fra Frankrig kan du køre af kystvejen (D-914 / N-260) og lave et stop i f.eks. Port Bou , El Port de la Selva eller Llancá.

VIGTIGT!!! Efterlad aldrig jeres værdigenstande i bilen, hvis I forlader den og parker altid, hvor der er mange mennesker!!

Ankomst til jeres catalanske feriehus

Såfremt du skal betale den resterende leje ved ankomst, bør du få det ordnet ved ankomst. Ligeledes vil husejer opkræve dig for turistskat samt bede jer udfylde personoplysninger, der skal overdrages til det catalanske myndigheder.

Vi oplyser allervores gæster om ansvarlig turisme. Vi tror på, at rejser og læring bør gå hånd i hånd og at I med en lokal husejer, har en enestående mulighed for at komme helt tæt på kulturen. Der er stor sandsynlighed for at jeres husejer ikke forstår engelsk, men med smil, venlighed fagter og google translate når man langt. Og så er vi bare en mail eller et opkald væk.  

Hvis der mod forventning, skulle være ting, der ikke stemmer overens med jeres forventninger anbefaler vi at I straks kontakter os.