At bo lokalt - agroturisme

At bo lokalt - rural turisme i Catalonien

Over de sidste 20-30 år er landferie (rural tourism) i Catalonien blevet særdeles populært. Succesen skyldes ikke mindst det smukke og varierende landskab, den venlige lokalbefolkning, de velbevarede lokale landsbyer og de ualmindeligt smukke, restaurerede feriehuse med alverdens bekvemmeligheder. Der er pt. mere end 1400 registrerede landhuse i Catalonien og vi har håndvalgt de ca. 500 bedste af slagsen. Sydensferiehuse.dk har derfor fravalgt flere end vi i dag kan præsentere. Vi har udvalgt de huse vi selv vi elske at bo i, dem hvor grisestalden ikke ligger klods op af feriehuset og de huse, der har nogle venlige og seriøse husejere, der vil gøre alt for at i får den bedst tænkelige ferie i jeres feriebolig i Catalonien.  

Rural feriebolig Catalonien

At bo lokalt i et feriehus i det catalanske bondeland, giver en ferie i smukke, fredelige omgivelser. Her skal I ikke vækkes af fulde unge hotelgæster, spise af "delebuffeten" og sige nej til gadesælgere så snart i går ud af døren. Stress af i solnedgangen i autentiske omgivelser, nyd middagen på terrassen med gang i grillen, mens børnene snupper den sidste (eller næst-næstsidste) dukkert. Idyllisk, afslappende og børnevenligt.

Skulle der komme forstyrrelser vil det være fra græssende køer, får og heste, mens trafikstøj og nabolarm er sjældent forekommende. Fluer kan selvfølgelig være en knapt så velkommen gæst, men husejerne gør hvad de kan for at minimere dette problem, og skulle det alligevel drille, så kig forbi hylden med fluemidler i det lokale supermarked. Myg er sjældne i Catalonien og i fald mest i efteråret. Gøder nabolandmanden vil man måske også på enkelte dage kunne lugte gødning. Dette er vi desværre ikke herrer over og er en naturlig del af en landferie, ligesom en byferie i Barcelona kan generes af trafikstøj, fulde turister og biler.

Vejene til feriehuset er i sjældne tilfælde asfalterede og så godt som aldrig oplyste, hvilket dog ikke er et problem i de lange sommeraftener og i andre sæsoner skal husejer nok vise jer godt på vej. Husejerne har gæster året rundt, så det er aldrig et problem. I skal blot være opmærksomme på at der i de fleste tilfælde ikke er en lang asfalteret vej til jeres feriehus. Hvis der er en meget lang grusvej (oftest mere end 2-3 km) til jeres feriebolig, vil vi på det enkelte hus have oplyst jer om dette. I alle tilfælde anbefaler vi, at du sætter hastigheden ned og ikke lejer en al for lav sportsvogn, men vi har dog altid kunnet komme frem i helt almindelige udlejningsbiler.

Vi byder jer velkomne til denne skønne og ustressende ferieform og tør godt garantere, at når man først har prøvet en ferie i lokale, autentiske omgivelser er det svært at vende tilbage til stressende hoteller og små hotelværelser. Hvorfor bo på en tiendel af pladsen når man for samme pris kan få en hel feriebolig?