10 gode grunde til at leje et feriehus

10 gode grunde til at leje et feriehus

Når man vælger at bo lokalt, vågner man op til den smukkeste natur, med ro til morgenhygge og hinanden – tid til at nyde ungerne får sig en morgendukkert mens du drikker dagens første kaffe på terrassen.

For rigtig mange er det at bo lokalt blevet in, mens store hoteller med horder af turister, larmende pool aerobics alt, alt for tidligt og larmende fulde unge bliver fravalgt at flere og flere.

Hvis det er første gang du skal på ferie i et feriehus, eller overvejer det, har vi listet 10 gode grunde til at vælge at bo lokalt. Vi håber det vil give dig en bedre idé om, hvilken ferie, der venter forude og dermed lade forventnings glæde fylde endnu mere frem til jeres ferie. Du kan naturligvis altid kontakte os for yderligere hjælp til at finde den bolig som passer bedst præcis til jer.

1.     Du kommer til at opleve det autentiske Spanien/Catalonien.

I dag har en del af os mulighed for at besøge de fjerneste destinationer i verden og vi rejser gerne til den anden side af jordkloden for en lille portion autentisitet. Når du bor i et feriehus i behagelig afstand af masseturismen, får du autentisitet for alle pengene. I de mindre lokale småbyer er jeres menukort sjældent oversat til engelsk og ofte er det kun på catalansk. De fleste lokale syntes det er sjovt at der kommer fremmede, da de på ingen måder bliver overrendt, så I bliver mødt med smil og åbenhed.

2.     Du kan opleve ferien i dit tempo og udfylde den med dine ønsker.

I sydensferiehuse.dk plejer vi at sige, at vi tilbyder en fri og selvstændig ferie i autentiske omgivelser. Når du lejer et feriehus kan du komme og gå som det passer dig, der er ingen portier du skal aflevere nøgler til. Der er bare dig, din familie, jeres beslutninger og jeres egen nøgle. I er frie til at gøre lige hvad der passer jer. Lyder befriende ikke? Om I vil stå op kl. 5 om morgenen og tage den første dukkert, køre på tur hele dagen og komme hjem og starte grillen op kl. 22 og tage den sidste godnat dukkert kl. 02.00 bestemmer i fuldstændigt selv. I kan også sove længe uden rengøringen kommer og banker jer op og I bliver højst vækket af cikaderne eller fuglenes morgenkvidder. I vil med garanti ikke blive generet af fulde naboer kl. 5 om morgenen. En ferie i en feriebolig er altså for dig, der ønsker en fri ferie i dit helt eget tempo og uden forstyrrende elementer!

3.     Et feriehus er den absolut perfekte ferieform når man rejser med børn

De fleste med forældre vil sige, at det at bo på et super bekvemt luksushotel aldrig bliver det samme, når man har fået børn. Selv de kæreste små englebørn, som så godt som aldrig beklager sig, bliver udfordret når 3-4 personer kryber sammen på 30m2 og efter nogle dage med 5m2 gulvplads, fordi vores kuffert fylder halvdelen, får man kuk og det hele ramler. Så er der aftenerne, når børnene er faldet i søvn og det egentlig kunne være meget rart at sidde ved poolen med en lille trøje over skuldrene og nyde et glas vin… men børnene sover, så vi som forældre er låst.

Når man holder ferie i et feriehus og børnene er faldet til ro, kan I med ro i sindet sætte jer ved terrassen, nyde udsigten, roen og et godt glas rødvin. Der er plads nok til at I har jeres eget værelse og har I helt små børn skal I bare sige til så har vi en babyseng klar til jer ved ankomst. Skulle børnene blive larmende i poolen kl. 22 så gør det ikke spor – der er bare jer så ingen grund overhovedet til stress – I kan holde ferie i ro og mag.

4: Hvorfor betale det samme for ét 40m2 hotelværelse – Få jeres helt eget feriehus med privat pool til det samme eller mindre?

Prisen for én familie på hotel koster i de fleste tilfælde det samme eller mere per person, end jeres helt egen feriebolig. Og vi har et meget stort udvalg af ret store feriehuse, så tager I flere familier afsted sammen, bliver prisen som oftest endnu mere attraktiv. I får altså oftest 3,4,5 gange så meget plads for de helt samme penge. Og vi ved alle, at plads, eller mangel på samme, kan skabe eller ødelægge en ferie – Hvorfor tage chancen?

5: I et feriehus vil du spare en del på mad og drikke.

Når man bor på hotel er det sjældent pungen i tasken får et break (med mindre man har valgt all inklusive). Solen skinner, det er varmt, børnene vil gerne have is og sodavand, I vil måske nyde et koldt glas hvidvin eller en kølig øl. Det sker nok flere gange dagligt at der skal noget indenbords og de fleste måltider spiser I på de ofte ret turistede spisesteder på turistdestinationerne.

Når du bor i et feriehus er der ingen minibar på værelset eller hotelbar og restaurant. Til gengæld er der små lokale markeder, hvor I kan købe nogle af de absolut bedste lokale råvarer som oste, pølser, sprøde og saftige grøntsager, lokale specialiteter, bondens egen olivenolie og himmelske oliven. Og prisen er mindst ligeså fristende. På de små lokale spisesteder kan I nyde en ”Menú del dia” til frokost, for omkring 10-14 € for tre retter og det er det skønneste spise, kreeret for de ægte spanske tunger, som vi får lov at smage med på.

Hjemme i jeres feriehus, tænder I grillen mens børne spiller bold eller bader i poolen og nyder at I har tiden og roen til at grille de lokale lækkerier og senere nyde jeres lokale indkøb på de lune sommeraftener mens solen går ned. Se det er hvad vi kalder en ferie, hvor minderne og akkumulering af overskud godt kan bære os igennem det næste år med travle arbejdsdage. Og så er der ikke brugt en formue, der kræver at vi lever på vand og brød flere måneder efter!

6: Privatliv, Privatliv, Privatliv

Jeg slapper allerbedst af når jeg er alene eller sammen med min nære familie. Jeg kan stå op, dalre rundt i min pyjamas med morgenhår og ikke skænke andre end min familie og mig selv en tanke. Det er først når børnene skal rette ind, når dagens outfit skal sidde i skabet og jeg skal forholde mig til naboerne og forventninger til mine børn, at jeg kan føle den fæle duft af stress.


Størstedelen af ferielivet ligger med rigtig god afstand til nærmeste nabo og her vil I nærmest kunne afholde et brag af en festival uden at nogen ville blive generet. Der er altså al mulighed tilstede for at komme helt ned i gear, når I ikke er ude og opleve de lokale seværdigheder. Samtidigt kan I lade jeres børn være børn med et væld af plads til at udfolde sig, samle firben, bade, spille spil og rigtig mange af feriehusene har desuden enten bordtennis, bordfodbold eller billard som man kan give sig i kast med.

7: I en feriebolig kan flere generationer, eller store grupper, få en fremragende ferie, hvor der er plads til at opfylde alles behov.

Sydensferiehuse.dk er efterhånden blevet eksperter i meget store feriehuse, der har god plads til at flere generationer kan få en fantastisk ferie sammen. I de store feriehuse er der masserer af plads til at f.eks. bedsteforældrene har mulighed for at trække sig lidt tilbage od der er ofte flere stuer og terrasseområder i ferieboligen. Selv rejser vi altid sammen med to andre familier og har gjort det i 10 år.  Vi er som oftest 14 mennesker i alle aldre med forskellige ønsker og behov. De store feriehuse skaber de bedste rammer for de store grupper og det er det hyggeligste at sætte sig på de store spanske langborde ved terrassen og nyde medholdets kreationer. Skulle I have lyst til en helt særlig aften er der desuden i mange af feriehusene mulighed for at bestille en catalansk kok, der komme og laver en god middag. Når I spiser hjemme skal i desuden ikke tænke på om I nyder et glas vin eller to – I er hjemme og kan nyde de lange sommeraftener sammen på jeres skønne terrasse. Rigtig mange bedsteforældre booker feriehus gennem sydensferiehuse.dk hver år og vi er glade for at vi kan levere gode rammer til en mindeværdig ferie i anledning af en rund fødselsdag eller en anden mærkedag. Vi har huse helt op til 40 gæster og de store huse er oftest de huse der bliver udlejet først.

8: Du ønsker at rejse som ansvarlig turist -  Med respekt for befolkningen, kulturen og miljøet.

De fleste af os har besøgt turistdestinationer, hvor masseturismens aftryk desværre ikke vaskes bort i samme hastighed som vores fodspor på de eksotiske strande. Store internationale hotelejere er de store vindere af turismen, mens mindre går til de lokale.

I sydensferiehuse.dk tilbyder vi kun feriehuse i behagelig afstand af masseturismen og vi samarbejder kun med lokale husejere, således at vi gavner lokalbefolkningen. Det er vores fornemmeste opgave at bidrage med en ansvarlig turisme, der respekterer befolkningen og de lokale miljøer, fokuserer på bevarelse af klodens smukke omgivelser, dyrelivet og de mange smukke landboliger, der nu bevares som feriehuse.  Det er altså en turisme, som på én gang bevarer natur og miljø og samtidigt gavner lokalbefolkningen.

9: I et feriehus kommer helt tæt på lokalbefolkningen.

Vi rejser for at opleve, slappe af, skabe gode fælles oplevelser med vores kære og opleve andre kulturer. Catalonien har mere end 300 solskinsdage om året så den skulle være hjemme. Vores udvalgte feriehuse i Spanien er nøje håndplukkede så de sætter de bedste rammer for en god ferie i afslappende rammer uden for mange forstyrrende elementer. Når man samtidig vælger at bo lokalt, kan man næppe opnå en større garanti for en god ferie. Som gæst, hos en lokal husejer, har du nemlig en enestående mulighed for at komme helt tæt på kulturen.  Med mere end 15.000 besøgende gæster hvert år ved vi, at det netop er i mødet med lokalbefolkningen at de fine ferieminder opstår! Selv om din husejer ikke forstår engelsk kan I komme langt med fagter eller google translate…. Og vi er jo bare er et telefonopkald væk!

10. Få en aktiv ferie i et feriehus med masser af oplevelser.


Er du typen som gerne vil have brændt noget energi af på ferien, så er der masser af muligheder. Holder du af en løbetur, så spænd blot skoene og ud af markvejen i morgensolen, eller måske når den er på vej ned igen ved aftenstide.

Er familien til boldspil, har vi mange huse med deciderede multibaner, lidt mindre avancerede fodboldbaner og enkelte med padle tennis, almindelig tennis, eller minigolf. Eller I kan starte bilen og køre ned at spille på banen i den lokale landsby. Måske man endda får selskab af et par lokale medspillere.

Og så er der selvfølgelig et væld af fantastiske vandreture, klatremuligheder, mountain-bike ruter, el-cykler, klatreparker og meget andet. Spørg gerne, og vi anbefaler også at runde det lokale turistkontor på en af de første dage på turen.

Få desuden de bedst mulige tips fra din husejer. Spørg hvad de syntes du skal opleve og om der er nogle små hemmelige steder der må opleves i lokalområdet. Deres lokale viden finder du nok aldrig I en rejseguide!! Og så husk på at respekter dit værtsland med de forskelligheder, der nu engang er – vi rejser netop for at opleve diversitet!