Vejret i Barcelona og Catalonien

Vejret i Barcelona og Catalonien 

Af gode grunde er Spanien den mest besøgte turistdestination på ferierejser med mindst fire overnatninger. Flyveturen er overkommelig, befolkningen er hjertelig, maden fremragende og det er fortsat en relativ billig destination, hvor man sagtens kan gå om bord i spisekortets mange tapasvariationer uden at gå fallit. Og så er der jo lige vejret. Catalonien byder på hele 300 solskinsdage om året, så Catalonien er en region, der for os nordboer, er et særdeles attraktivt feriested hele året rundt. Vidste du f.eks. at mandeltræerne allerede begynder at blomstre i midten af februar, hvor man om dagen sagtens kan opleve en 15-17 grader og høj sol.

Overvejer du at tage til Catalonien behøver du altså ikke begrænse dig til juli og august for at få solskinsgaranti. Højsommeren i Barcelona by er f.eks. særdeles varm, mens der forår og efterår er super behageligt med 18-22 grader og så er der lige den lille sidegevinst at antallet af turister er minimeret.

Catalonien er også en region med gevaldige temperatursvingninger alt efter, hvor i regionen du befinder dig. Barcelona by, Tarragona og Lleida er Cataloniens varmeste provinser, mens der er fremragende skiområder i den catalanske del af Pyrenæerne.


Gennemsnittemperaturer i Barcelona

Vejret i Catalonien

Vi har en del gæster der spørger om temperaturen i Central Catalonien, for foden af Pyrenæerne, og vi kan forsikre jer at her er dejligt om sommeren. Her er der måske 3-4 grader køligere end i Barcelona by, men tro os når vi siger, at det vil være velkomment.

Vi plejer at sige at Catalonien ligger på solsiden af Pyrenæerne. Det gør vi fordi der falder så uendeligt mange flere mm regn på den franske side af Pyrenæerne. Vi vil helst ikke garantere solgaranti på hele jeres ferie i Catalonien, men det er lige før vi godt tør, det kan dårligt være mere sikkert og så er varmen ikke ligeså kvælende varm som f.eks. i Grækenland eller Tyrkiet, men samtidigt meget lunere end i Frankrig. Selv syntes vi Catalonien ligger i det skønneste klimatiske smørhul!