Om husejeren

Om husejerne

Når du ankommer til dit feriehus er er det altid husejeren, der byder dig velkommen, da vi i Sydens Feriehuse arbejder ud fra en ansvarlig turisme, der støtter lokalbefolkningen og mindsker masseturismen.

De catalanske feriehuse har ofte været i familien i op til tre, fire og fem generationer. Efterhånden som industrialiseringen begrænsede brugen af landarbejdere, blev behovet for de mange boliger mindsket og de endte med at stå tomme. For omkring 20 år siden begyndte de første husejere at gennemrestaurere de smukke boliger til feriehuse og i dag er der mere end 1400 privatejede feriehuse i Catalonien. Boligerne drives som oftest af hele familien, men det er hovedsageligt kvinderne i familien, der står for indretning, rengøring og velkomst. Er der tale om et ældre husejerpar tager svigerdatter til den ældste søn som oftest over (det er nemlig ham der arver al land og alle landejendomme), mens sønnen står for markerne og husdyrhold.

Den catalanske landbefolkning er moderne og Catalonien er den rigeste region i Spanien. Husene er i top kvalitet, da husejerne er fuldstændig klar over at et feriehus skal være bekvemt, lækkert og udstyret med alverdens bekvemmeligheder.

En typiske familie af et feriehus er stolt af deres smukke feriehus, der er lagt en utrolig mængde energi i en restaurering og der er brugt mange penge på at ombygge huset. I Catalonien passer man nemlig på familiens værdier, da de skal gå i arv til de næste generationer og man smider ikke bare sådan om sig med familiens værdier. Da vi starte op for snart 15 år siden havde kun få huse swimmingpool. I dag har næsten alle vores huse swimmingpool og flere er sågar begyndt at få indendørs pool. Der bliver anlagt tennisbaner i nogle huse, et hus har en stor mingolfbane, de fleste har bordtennis eller bordfodbold, der laves små legepladser i nogle huse og husejerne har eftehånden forstået at os nordfra er ude det meste af tiden så terrassen skal være i orden (gæsterne fra catalonien opholder sig nemlig indendøre i skyggen).Efterhånden har de fleste huse også fået WI-FI dog  ikke med samme hastighed som vi er vandt til hjemmefra.

Husejerne er glade for deres internationale gæster, de er stolte over at folk kommer  langt fra, for at besøge deres region og de er meget interesseret i at skabe de bedst mulige rammer for jer under jeres ophold. Da vi begyndte at arbejde i Catalonien kunne meget få husejere tale engelsk, men da tiden er gået og flere svigerdøtre har taget over, er det ikke længere så ualmindeligt at opleve at familien kan lidt engelsk.

Husejers modersmål er catalansk, der er en blanding af spansk og fransk, men alle husejere taler spansk og de fleste fransk. De er også afsindig dygtige til at gestikulere så vores erfaringer har lært os at husejerne og gæsterne kan komme rigtig langt i deres kommunikation. Vi i Sydensferiehuse er dog altid kun et telefonopkald væk, så opstår der tvivlsspørgsmål skal I bare ringe – det er det vi er her for.

Nogle husejere leverer lidt af egne æg (hvis de har høns), måske en hjemmelavet pølse eller lidt fra grøntsagshaven som gestus. Mange gør det ikke men alle vil tage i mod jeg med åbne arme og har ét stort ønske: ”At I må få en dejlig ferie i lige netop deres skønne feriehus”.

Og så anbefaler vi at I, i god tråd med en ansvarlig turisme, husker på at vi rejser for at opleve diversitet. Sofaen ligner heldigvis ikke den vi har derhjemme (medmindre Ikea har været på banen), i Catalonien sover man ikke med fjerdyner (det ville nok også blive en varm oplevelse), WIFI ´et har måske ikke samme hastighed som vi er vandt til og menukortet i de små hyggelige byer er hverken på dansk, engelsk eller fransk. Er du heldig, er det på spansk, ellers må i frem med telefonen og oversætte det catalanske til spansk.

Vi håber I vil nyde at komme helt tæt på lokalbefolkning, og glæde jer over muligheden for at opleve en ferie i smukke og autentiske omgivelser hos venlige og imødekommende værter.