Blog post af Lisbeth Stahn

Jul i feriehusland – stilhed før stormen

Jul i feriehusland – stilhed før stormen

Lisbeth Stahn / Aug 14, 2017

Jul i feriehusland – stilhed før stormen

I butikken i Nansengade i København er julen flyttet ind.  Der er levende lys i alle vinduer, på vores skriveborde er der små skåle med julesmåkager og i vinduet mod gaden er der små nisser, der skal nemlig være lidt at se på for børnene på vej hjem fra børnehave. Emma, der er kundeansvarlig i Sydensferiehuse, og en rigtig humørspreder, har lavet julespillelister og synger gladelig med, mens fingrene danser på tastaturet.  Alt i butikken er altså lige præcis som det som det bør være i den helt særlige december.

Livet har som regel en cyklus. På den store bane fødsel, skolestart, konfirmation og velkommen til ungdomslivet. Studietid, bryllup og børn, de flyver fra reden og vi skal finde vores egne ben igen, et årtis tid efter bliver vi stolte bedsteforældre og siden banker alderdommen på. Men også på de små baner går tingene ofte i ring. Solgte vi legetøj, smykker eller undertøj ville vi ligge underdrejet lige nu og vores fantastiske medarbejdere ville skulle arbejde længe og sent og gå hjem med ømme fødder. I januar blev udsalget skudt i gang og derefter et par måneder med stilstand indtil foråret kom med deres bud på hvordan vi nu skulle forny garderoben.

Feriebranchen har også en cyklus, men den ser helt anderledes ud. Vores kunder er nemlig ude og købe julegaver, bestille gås hos slagteren og deltage i diverse hyggelige julearrangementer. Sommerferien er altså langt fra Top of mind lige nu. Derfor bruger vi i Sydens Feriehuse december på at hygge os og forberede os til vores store ryk ind.  For i julen er familien samlet, har nogle velfortjente feriedage, der er kommet lidt ro på og vi har tid til at se 3-4 kolde og mørke måneder foran os. Det får os åbenbart til at tænke i ferie. En kunde sagde engang ”At glæde sig til ferien er halvdelen af fornøjelsen”. Jeg tror vi har brug for at have nogle skønne forventninger at se frem til i en ellers mørk tid. Jeg ved, fra google Analytics, at I gæster bruger meget længere tid på vores billeder med blå himmel, pool og liggestole om vinteren og jeg ved at 70% af alle vores bookinger kommer i januar, februar og marts med januar som den allerstørste måned og ved udgangen af marts måned begynder det at være svært at finde en ledig feriebolig i højsæsonen (der er nemlig ikke et uendeligt antal af ferieboliger på markedet).

Holiday rental home Costa Brava

Tanken om den gode ferie med familien er nemlig sund medicin for sjælen og den har vi alle brug for i de lange, mørke og kolde måneder. Vi har brugt december til at lade op på det helt store ryk ind og vil gøre vores allerbedste for at hjælpe jer med at finde den helt rigtige feriebolig til dig og dine – og så er det bare med at gå ind og suge til jer af de feriedrømme vores billeder tager dig med på.

Og så vil jeg lige slutte af med at ønske jer alle en rigtig, rigtig dejlig jul fra Sydens Feriehuse. I skal selvfølgelig også have et skud julestemning med på vejen, vi håber den fantastiske julesang får smilet frem!  

Rigtig, rigtig glædelig jul.